pirmdiena, 2010. gada 3. maijs

Paša gatavots lavašs




Mājās pagatavojams lavašs (ļoti plāna maize, kuru ikdienā lietota visās Kaukāza valstīs)

Sastāvdaļas:

* 2 1 / 2 tases miltu
* 1 tējkarote baltā cukura
* 1 tējkarote sāls
* 2 / 3 tase ūdens
* 1 olu baltums
* 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta
* 2 sakulti olu baltumi
* 2 ēdamkarotes sezama sēklas

Pagatavošana

1. Uzkarsē krāsni līdz 200C grādiem.
2. Lielā bļodā samaisa kopā miltus, cukuru un sāli. Pievieno ūdeni, 1 olas baltumu un izkausēto sviestu. Labi samaisa, lai iegūtu stingru mīklu.
Mīca, līdz mīkla ir viendabīga ( apmēram 5 minūtes ).
3. Sadala mīklu 10 bumbiņās. Katru bumbiņu rullē uz viegli miltiem apkaisītas virsmas līdz mīkla ir papīra loksnes biezumā. Novieto uz neietaukotas cepešpannas. Noziež ar olas baltumu un apkaisa ar sezama sēklām.
4. Cep uzkarsētā krāsnī 10 līdz 12 minūtes, līdz brūni.

ŠEIT vari apskatīt kā Armēņu lavašu gatavo profesionāļi.

3 komentāri:

  1. Angliski šai receptē bija lietots vārds "cup". Tā, ka var teikt arī "krūze". Bet tad rodas jautājums; Cik daudz ir krūze? :D

    AtbildētDzēst
  2. Patiešām filozofiska recepte. Būs jāpamēģina, un tad jau redzēs - ar dzīvi jau tāpat ;)

    AtbildētDzēst