otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Tradicionālie Fish and Chips


• 4 lieli kartupeļi, nomizoti un sagriezti strēmelēs
• 1 tase miltu
• 1 tk cepamā pulvera
• 1 tk sāls
• 1 tk malti melnie pipari
• 1 gl piena
• 1 ola
• 1 kvarts (~ 1.14 l) augu eļļas cepšanai
• 1 ½ mārciņas (~ 0.45 kg) mencas fileju

1. Saliec kartupeļus vidēja izmēra bļodā ar aukstu ūdeni. Atsevišķā vidēja izmēra bļodā samaisi kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un piparus. Iejauc pienu un olu, maisi, kamēr masa ir viendabīga.
Ļauj masai nostāvēties 20 minūtes.
2. Uzkarsē eļļu lielā katlā līdz 350`F (175`C)
3. Cep kartupeļus karstajā eļļā līdz tie ir mīksti. Nosusini tos uz papīra dvieļa.
4. Gabalu pēc gabaliņa apvārti zivi mīklā un liec karstajā eļļā. Apcep, līdz tie ir zeltaini brūni.
Ja nepieciešams, palielini temperatūru, lai saglabātu 175’C. Nosusini uz papīra dvieļiem.
5. Apcep kartupeļus vēlreiz 1-2 minūtes, lai tie būtu kraukšķīgāki.

Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru